Curs de formació del professorat. La tecnologia romana aplicada a la vida quotidiana

Com a sisè curs consecutiu, l’ICAC i el CdA de la ciutat de Tarragona ha organitzat un curs dirigit a tot el professorat en actiu de primària i de secundària que vulgui aprofundir en el camp de l’arqueologia clàssica i la didàctica, així com a als alumnes interessats.  El curs compta amb la col·laboració desinteressada dels investigadors de l’ICAC i dels professors/es del CdA. Està distribuït en una part teòrica, mitjançant les conferències (de 17,30 a 19h), i una part pràctica, d’aplicació didàctica de les propostes, amb un total de 30 hores.

Dilluns 25 de febrer

17,30 a 19 h Tecnologia i atuells ceràmics a l’època romana, a càrrec del Sr. Ramon Járrega, investigador de l’ICAC.

19 a 20,30 h Les tècniques artístiques romanes a l’abast dels alumnes a càrrec de la professora del CdA Sra. Marta Segura Pont.

Dimarts 26 de febrer

17,30 a 19 h Les tradicions mèdiques al món clàssic, a càrrec del Dr. Joaquín Ruiz de Arbulo, professor de la URV i investigador de l’ICAC.

19 a 20,30 h Parlem de ciència amb els nostres discents a càrrec de la Sra. Maria Joana Virgili Gasol, directora del CdA.

Dimecres 27 de febrer

17,30 a 19 h La moda dels pentinats a l’època romana, a càrrec de la Sra.Esther Rodrigo, investigadora de l’ICAC.

19 a 20,30 h Presentació del material didàctic: Moda i cosmètica romana a càrrec de la doctora Núria Montardit Bofarull, professora del CdA.

Dijous 28 de febrer

17,30 a 19 h Els jardins en el món clàssic càrrec del Sr. Jesus Carruesco, professor de la URV i investigador de l’ICAC

19 a 20,30 h Estudi d’un hortus romà a càrrec de la a càrrec del Sr. Jordi Tortosa Giménez, professor del CdA.

Divendres 1 de març

17,30 a 19 h Els aparells romans d’agrimensura. Tecnologia per a mesurar el món, a càrrec de Josep Maria Puche, cap de la Unitat d’Estudis Gràfics de l’ICAC.

19 a 20,30h Presentació d’experiències didàctiques entorn dels aparells i màquines romanes a càrrec de la professora del CdA, Sra. Maria Joana Virgili Gasol.

Dissabte 2 de març

9 a 13h Realització de tallers didàctics, a escollir, amb l’aplicació directa del material didàctic emprat per els alumnes, segons els nivells: L’hortus, La medicina i la farmàcia romana, Higiene i cosmètica romana, Aparells i màquines romanes. A càrrec del professorat del CdA: N. Montardit, M. Segura, J. Tortosa i M.J. Virgili


Deixar un comentari